Párnával a gyógyulásért

man holding his elbow because of joints pain
man holding his elbow because of joints pain


Három amerikai nagynéni ötlete nyomán ma már Magyarországon is több helyen varrnak és ajándékoznak szívpárnákat önkéntesek az emlőműtött pácienseknek. Hogyan segítheti egy párna a gyógyulást?

A Nemzetközi Szívpárna Programot 2001-ben három gondoskodó nagynéni ötlete indított útnak. A Tennessee-ben élő Janet Kramer Mai-nél ugyanis ekkor diagnosztizáltak mellrákot, és nagynénjei saját készítésű szív alakú párnával biztatták a műtét utáni időszakban https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98old. Ma már a világ számos országában varrnak és ajándékoznak önkéntesek hasonló párnákat emlőrákkal műtött pácienseknek.

Milyen jótékony hatásai lehetnek a szívpárna használatának?

A párna több, mint egy kedves gesztus, használata többek között:

Végül, de nem utolsósorban pedig a párna lelki erőt ad, hiszen a megajándékozott érzi, hogy nincs egyedül a nehéz időszakban, ha ismeretlenül is, de többen gondolnak rá.

A Szívpárna Program Magyarországon

2010-től Magyarországon is több helyen készülnek szívpárnák standard szabásminta alapján, 100 százalék pamutvászonból és a higiéniára is gondosan ügyelve. A párnavarró önkéntesekhez több helyen is lehet csatlakozni. Székesfehérváron, Miskolcon, Debrecenben, Szekszárdon és budapesti Szent Imre Kórházban rendszeresen kapnak szívpárnát a mellműtött páciensek.

Rate this post