Párnával a gyógyulásért

man holding his elbow because of joints pain 1
man holding his elbow because of joints pain 1


Három amerikai nagynéni ötlete nyomán ma már Magyarországon is több helyen varrnak és ajándékoznak szívpárnákat önkéntesek az emlőműtött pácienseknek. Hogyan segítheti egy párna a gyógyulást?

A Nemzetközi Szívpárna Programot 2001-ben három gondoskodó nagynéni ötlete indított útnak. A Tennessee-ben élő Janet Kramer Mai-nél ugyanis ekkor diagnosztizáltak mellrákot, és nagynénjei saját készítésű szív alakú párnával biztatták a műtét utáni időszakban https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98old. Ma már a világ számos országában varrnak és ajándékoznak önkéntesek hasonló párnákat emlőrákkal műtött pácienseknek.

Milyen jótékony hatásai lehetnek a szívpárna használatának?

A párna több, mint egy kedves gesztus, használata többek között:

Végül, de nem utolsósorban pedig a párna lelki erőt ad, hiszen a megajándékozott érzi, hogy nincs egyedül a nehéz időszakban, ha ismeretlenül is, de többen gondolnak rá.

A Szívpárna Program Magyarországon

2010-től Magyarországon is több helyen készülnek szívpárnák standard szabásminta alapján, 100 százalék pamutvászonból és a higiéniára is gondosan ügyelve. A párnavarró önkéntesekhez több helyen is lehet csatlakozni. Székesfehérváron, Miskolcon, Debrecenben, Szekszárdon és budapesti Szent Imre Kórházban rendszeresen kapnak szívpárnát a mellműtött páciensek.

Rate this post